Смак з дитинства – сметанне печиво. Рецепт печиво на сметані. Сметанники. Сметанні коржики.
У глибокій ємності з’єднуємо одне куряче яйце, сіль, цукор і ванілін. Після чого трохи збиваємо.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Додаємо сметану і трохи перемішуємо.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь і залишаємо його при кімнатній температурі на годину. Воно повинно трохи підтанути. Розм’якшене вершкове масло розминаємо виделкою до більш однорідного стану. Масло можна замінити маргарином.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
З’єднуємо масло з іншими рідкими інгредієнтами, на цьому етапі маса вийде не однорідна.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
До борошна додаємо 1 чайну ложку соди без гірки і перемішуємо.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Борошно умовно ділимо на 2 частини і з’єднуємо її з рідкими інгредієнтами в два етапи. Борошна в цілому нам знадобиться 280 грам.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Тісто замішуємо спочатку ложкою, після чого переходимо до замісу руками. На цьому етапі тісто буде трохи липнути до рук, але борошна більше додавати не потрібно.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Перекладаємо тісто на подпыленную борошном поверхню і додатково замішуємо його. Для подпыла знадобиться 2-3 столові ложки борошна без гірки.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Не забивайте тісто дуже сильно борошном, воно повинно вийде м’яке і еластичне.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Я розкачую тісто орієнтовною завтовшки 1,5-2 сантиметри. Можна розгортати трохи товщі, тоді готові сметанники будуть вище.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
За допомогою склянки чи спеціальної вирубки видавлюємо печиво.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Перекладаємо печиво на деко застелений пергаментом, дотримуючись невеликий відступ.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Випікаємо сметанники в попередньо розігрітій духовці при температурі 170-180 градусів, орієнтовно від 10 до 15 хвилин. Не пересушуйте печиво в духовці.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Готовому печінкою даємо час охолонути.
4 печенюшки подрібнюємо до стану великої крихти з допомогою блендера.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Ще тепле печиво зверху обмазуємо сметаною і обвалюють у крихті.
Сметана у мене жирністю 20%.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Сметанникам даємо час трохи просочитися буквально хвилин 10-15.
Сметанні коржики. Сметанники. Рецепт печива на сметані.
Сметанники виходять м’які, злегка просочені за рахунок сметани, за смаком вони в міру солодкі. Такі сметанники відмінно поєднуються з ряжанкою, тому рекомендую!
ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ ЗНАДОБИТЬСЯ:
борошно – 280 грам
сметана 20% – 90 грам
сл. масло (маргарин) – 100 грам
куряче яйце – 1 шт.
цукор – 70 – 80 грам
сода – 1 ч. ложка без гірки
ванілін або ванільний цукор
сіль 0,5 ч. – ложки
для змазування сметанников:
сметана 20% – 60 грам
Буду рада якщо рецепт Вам доведеться за смаком.
Готуйте із задоволенням! !
Всім приємного апетиту і гарного настрою! !
ДЯКУЄМО ЗА ДОПОМОГУ на розвиток каналу ЮМопеу: 410014392391010
Пропоную вашій увазі інші рецепти простий і смачної випічки з мого каналу: